La Flama del Canigó pren la metxa de la revetlla de Sant Joan al Pla d’Urgell

23/06/2019

Els atletes han encès el peveter davant d'unes 300 persones que s’han donat cita a la plaça de l'Ajuntament.

La renovada plaça de l’Ajuntament de Mollerussa ha tornat a ser l’escenari aquest diumenge al vespre de l’arribada de la flama portada directament fent relleus corrent des del cim de la muntanya del Canigó pels atletes de l’Associació Atlètica Xafatolls. Els atletes han encès el peveter davant d’unes 300 persones que s’han donat cita en aquest emplaçament.

Acte seguit, una membre de l’entitat mollerussenca ha llegit el manifest escrit per l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell. Poc després, col·lectius procedents d’una quinzena de localitats del Pla d’Urgell i comarques properes han encès les seves torxes, com marca la tradició, amb la flama del peveter instal·lat al centre de la plaça per portar-la cap a les seves poblacions. Tots ells han recollit la flama enlairant una estelada que els ha lliurat l’ANC del Pla d’Urgell.

En aquesta línia, membres de la Colla dels 50 també han recollit la flama perquè presideixi la foguera de la revetlla popular que han organitzat al Pavelló Pla d’Urgell. Així mateix, el Jovent de Mollerussa ha celebrat una nova edició del Correbars amb l’acompanyament de la batucada Tabalats.  

Alejandro Martínez