La Generalitat enllestirà una nova proposta de rodalies els propers tres mesos que posarà especial atenció a la línia Lleida Cervera

18/02/2020

La Generalitat redactarà els propers tres mesos una nova proposta de rodalies per a Lleida. Així ho ha anunciat el secretari d'infraestructures i mobilitat, Isidre Gavín, durant la reunió convocada aquest dimarts entre la Diputació i la Plataforma de la línia Lleida –Manresa. Aquest document posarà especial atenció al corredor que uneix la capital del Segrià amb Cervera al considerar que està desatès tot i que la seva execució no serà immediata.

Aquest servei de rodalies també inclourà el servei d'autobús públic i la seva complementarietat amb els trens a banda de la millora de les seves freqüències. Una demanda que se suma al vell compromís de signar un contracte de servei que traspassaria la gestió de rodalies i regionals al govern català. També la compra de nous combois per part de l'estat.

Les noves rodalies es complementaran amb aparcaments dissuassoris dels que ja se'n fa un estudi de viabilitat. També amb el bitllet combinat alta velocitat- rodalies que es posarà en servei les properes setmanes. Paral•lelament ja es desenvolupa el projecte de construcció del baixador de ferrocarrils al polígon de Lleida.
Infolleida