La nena d'11 mesos que va morir per una meningitis estava vacunada

12/02/2018

Des del Departament de Salut senyalen que es tracta d'un cas aïllat i infreqüent i asseguren que ja no hi ha risc de contagi

La nena d’onze mesos de Golmés que va morir aquest passat dissabte a causa d’una meningitis havia seguit el calendari de vacunes. Així ho han confirmat des del Departament de Salut, on també han afegit que es tracta d’un cas aïllat i infreqüent. Tot i que senyalen que les vacunes són molt efectives i que han ajudat a reduir els casos de meningitis en els darrers anys, també reconeixen que no cobreixen el 100% dels bacteris que poden produir la malaltia.

Després de confirmar-se la causa de la mort de la petita, es va activar el protocol de vigilància i prevenció en el seu entorn familiar i al de la guarderia així com també a la piscina coberta municipal on la menor feia un curs de natació. Tot i que des de Salut asseguren que ja no hi ha risc de contagi, demanen que el seu entorn estigui ben atent per si es detecten símptomes de la malaltia.

Des de Salut remarquen que es tracta d’una malaltia infreqüent que es dóna de manera esporàdica, i és que en els darrers anys els casos de meningitis detectats a les terres de Lleida és d’entre 3 i 4 a l’any, i el darrer mortal va ser l’any 2015. 

Anna Berga