‘La nit literària’ serà la principal novetat de les Terceres Jornades pels drets LGTBI+ de Mollerussa

25/06/2019

Organitzades pel Casal Popular l’Arreu per commemorar el Dia de l’Alliberament LGTBI+

El Casal Popular l’Arreu impulsa les tercers jornades pels drets LGTBI+ per commemorar el Dia per l'Alliberament de Lesbianes, Gais, Bisexuals, Transsexuals i intersexuals, del 28 de juny, una commemoració reivindicativa per la plena igualtat jurídica i social, visibilització de la realitat de les persones LGBTI+ en entorns rurals i fomentar el respecte per la diversitat d'orientació sexual i de gènere.

Enguany, la principal novetat de la commemoració del 50è. Aniversari dels fets esdevinguts el 28 de juny de 1969 a Nova York, quan la població LGBTI+ va sortir al carrer arran d'una brutal batuda de la policia al bar gai de Stonewall Inn, és l’organització d’una nit literària amb la lectura de textos al voltant de la temàtica LGBTI+. Aquest acte tindrà lloc el dijous 27 de juny, a les 9 del vespre, al Casal Popular l’Arreu, i mentre es gaudeix del recital literari amb textos de Maria Mercè Marçal, de Frederico Garcia Lorca, de Sebastià Porcel, de Bel Olid, entre altres, és podrà degustar d’una copa de vi del Celler Castell del Remei i comptarà amb la col·laboració de Saó de Ponent.

El divendres 28 de juny, a les 8 de la tarda, a la Plaça de l’Ajuntament de Mollerussa, es farà la concentració reivindicativa per commemorar el dia de l’Alliberament LGBTI+ i es realitzarà la lectura del manifest de la Comissió Unitària del 28J. I posteriorment, coincidint amb l’Open Night Mollerussa, el Casal l’Arreu obrirà les seves portes a la nit i oferirà un sopar popular a la fresca per a tots els colors amb ambientació musical dels Grans Èxits LGBTI+ amb temes d’Elton John, Queen i David Bowie, entre altres.

La voluntat del Casal Popular l’Arreu es convidar a la ciutadania de Mollerussa a la reflexió i al debat sobre temàtiques d’actualitat i contribuir als avenços de drets socials i de ciutadania.

 

Infolleida