La primera planta de Cal Sinén serà un espai cultural i gastronòmic

20/08/2019

D’aquesta manera, la històrica masia recuperarà, en certa manera, el servei de fonda que oferia abans de la dessecació de l’antic estany el 1951

El Centre d’Interpretació de Cal Sinén a l’Estany d’Ivars i Vila-sana comptarà amb una zona destinada a activitats culturals i gastronòmiques. Aquest espai estarà ubicat a la primera planta de l’edifici, que recentment s’ha adequat, i tindrà una zona de degustació, amb equipament per preparar menjar i begudes, mentre que al costat hi haurà l’espai destinat a actuacions en directe, així com d’altres usos culturals.

L’objectiu d’aquest nou espai, a banda d’oferir nous serveis als visitants, és el de posar en valor la memòria històrica de la masia de Cal Sinén, que en certa manera, ara recuperarà el servei de fonda que oferia abans de la dessecació de l’antic estany l’any 1951.

Els treballs d’adequació de la primera planta de l’edifici han tingut un cost de 60.914,53 euros que han estat finançats per la Diputació de Lleida. A partir d’aquí, la voluntat del Consorci de l’estany d’Ivars i Vila-sana és buscar finançament per poder acabar les altres dues fases pendents. Una consisteix en acabats d’obra i equipaments de la primera planta, pressupostada en 74.781,67€, i l’altra, amb un cost de 132.996,36€, serà per instal·lar un ascensor i l’electrificació de l’edifici.

Anna Berga