La reforma del bar de L’Amistat estarà a la tardor i costarà fins a 500.000 €

28/04/2021

A càrrec de General Pasta, les obres coincidiran amb la renovació de la façana

El bar de L’Amistat preveu reobrir portes a la tardor després d’unes obres que transformaran per complet la sala i la façana. Per començar, l’adjudicatària del bar, General Pasta SL, ha  presentat un projecte que quintuplica la inversió inicial i arriba als 500.000 euros, tal com van explicar ahir l’alcalde, Marc Solsona, i el regidor d’Urbanisme, Pere Garrofé. L’espai tindrà uns 400 metres quadrats i tindrà la funció de bar restaurant. L’entrada principal es traslladarà a la plaça 1 d’Octubre (que dona accés al teatre) i s’habilitaran dos terrasses, una en aquesta plaça i una altra al carrer Ciutat de Lleida.


Les obres inclouran canviar la barra central per una de lateral i s’habilitarà a l’edifici una cuina i serveis. L’estètica, segons el primer edil, busca mantenir els orígens del bar en una versió actualitzada. L’alcalde va indicar que es tracta d’una obra a cost zero per al municipi. Per  aquesta raó, el consistori ha proposat allargar la concessió de fins a 10 anys fixats inicialment a un total de 20, una modificació de la concessió administrativa que el consistori debatrà en el
ple extraordinari del mes de maig.


Aquesta actuació va en paral·lel a la reforma de la façana principal per un import de 132.000 euros subvencionats per la Diputació de Lleida. El projecte ha estat encarregat a l’arquitecta local Mercè Culleré i planteja cobrir la façana actual amb una nova pell feta amb planxa perforada que de dia deixarà entreveure l’edifici actual i de nit emetrà diferents punts de llum. Aquest projecte, no obstant, haurà de rebre el vistiplau del departament de Cultura de la Generalitat al tractar-se d’un Bé d’Interès Local. Solsona va explicar que la reforma integral del bar impossibilitarà que estigui acabada al juny, tal com s’havia anunciat.

Joan Gómez