L’Ajuntament es planteja recuperar la gestió directa de la jardineria municipal quan finalitzi la concessió actual

19/01/2022

Un estudi intern determina que cal contractar sis oficials supervisats per un encarregat i el tècnic especialitzat amb que ara ja es compta

L’Ajuntament de Mollerussa es planteja recuperar la gestió directa del servei de jardineria municipal enguany,  un cop finalitzi a l’abril els quatre anys de la concessió actual amb l’UTE Urbaser-Aspros, segons ha explicat aquest matí l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona. L’objectiu no és reduir la despesa destinada a aquesta funció, que es mantindria en els 30.000 euros mensuals, sinó millorar el servei i el control del mateix i alhora complementar amb recursos humans en moments puntuals de pics de feina a la brigada municipal, ha indicat el primer edil. 

Per això, el consistori ha elaborat un estudi intern per saber quines serien les necessitats per poder tirar endavant aquesta unitat amb personal propi, un estudi que ha determinat que caldria contractar sis oficials de jardineria supervisats per un encarregat més el tècnic especialitzat a la coordinació. A banda de la dotació de personal amb aquest equip de 8 persones, que ja s’ha contemplat en el nou catàleg de llocs de treballs, també caldria adquirir vehicles i maquinària de dedicació fixa així com llogar determinat material per tasques concretes com la poda, per exemple.  L’alcalde ha dit que es vol recuperar aquest servei que es gestionava de forma directa fins que es va donar en concessió ara fa 4 anys després de jubilacions del personal que n’havia fet càrrec.

 

Es contempla en el pressupost del 2022 que es preveu que sigui de 14,7M€

Solsona ha explicat que aquest plantejament ja es preveu en el pressupost del 2022 que està treballant l’equip de govern i que es preveu portar a l’aprovació del Ple durant la primera quinzena de febrer.  En aquest sentit, Solsona ha avançat les xifres grosses d’aquest pressupost, el qual rondarà els 14,7M€ euros, un 4,5% inferior al pressupost inicial de l’any passat.

L’alcalde ha afirmat que la reducció ve motiva pel fet que es vol fer una previsió molt acurada dels ingressos i ajustar la despresa d’acord amb a aquesta previsió. Tot i això, ha avançat una de les partides que es duplicarà serà la de manteniment i arranjament de camins i carrer i passarà a ser de 200.000 euros, ja que un dels objectius d’aquest exercici és incidir de manera efectiva en la millora de l’espai públic. 

Infolleida