L’Ajuntament licita les obres de reforma del centre que eliminarà el trànsit rodat per prioritzar el vianant

21/02/2018

La millora, amb un paviment singular i il•luminació decorativa, inclou també la plaça del Pla d’Urgell que inicialment havia quedat exclosa

L’Ajuntament portarà a l’aprovació d’un Ple extraordinari, que tindrà lloc divendres a dos quarts de dues del migdia, la licitació de les obres d’urbanització del centre de la ciutat, que passarà a convertir-se en una zona amb prioritat per al vianant amb l’eliminació de l’aparcament i del trànsit rodat a excepció de la càrrega i descàrrega i el pas del veïnat. Les obres es licitaran en dos paquets diferenciats per tal de fer més àgil el procediment, segons ha explicat aquest matí l’alcalde Marc Solsona.  D’aquesta manera, el primer paquet, que té un pressupost de licitació de 1.045.984 euros, inclourà les places de Manuel Bertrand, Major, la zona de la Vilaclosa i el carrer de Jacint Verdaguer mentre que el segon paquet, que surt per 1.422.948 euros,  compren la plaça de l’Ajuntament, la baixada lateral d’aquesta plaça i també la plaça del Pla d’Urgell, l’execució de la qual s’havia exclòs però al final les disponibilitats econòmiques del consistori han permès incloure també aquesta obra així com la pavimentació del carrer de Jacint Verdaguer, que també havia quedat inicialment exclosa de la qual s’està redactant el projecte. El termini d’execució és en els dos casos de 6 mesos.

Com a trets diferencials que caracteritzaran aquesta millora del centre urbà destaquen la tria d’un paviment de nova generació i de fàcil manteniment que imprimirà un caràcter singular a la zona i en millorarà la imatge, una il·luminació característica que inclourà també punts de llum decoratius al terra i l’aplicació del concepte SmartCity amb el disseny d’espais WIFI i amb videovigilància  a través d’uns tòtems de 5 metres que reuniran el nom de la plaça, les connexions i les càmeres.

Una altra de les característiques del projecte és que la plaça de l’Ajuntament deixarà de tenir la font actual, que serà substituïda per un sistema de brolladors que contribuiran a no hipotecar l’espai permanentment i la reducció dels pendents per tal de millorar l’accessibilitat en el cas de la zona de la carretera i facilitar així poder donar un tractament diferenciat al carrer de Ferrer i Busquets quan convingui. Així mateix, també s’ha previst donar solució als episodis d’inundacions a nivell d’infraestructures soterrades, unes solucions que es comencen a aplicar amb la construcció del col·lector que comença en breu.

Els altres dos punts de l’ordre del dia del Ple tenen relació també amb la reforma del centre. El primer és una modificació de crèdit per import de 322.000 euros per finançar les obres d’urbanització de la plaça del Pla d’Urgell i l’altre l’aprovació de les contribucions especials referents a la mateixa obra.
Infolleida