L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, considera que la justícia espanyola està estirant la causa contra els alcaldes investigats per l’1-O

19/09/2018

Solsona va anar a declarar a la fiscalia, per donar suport a la celebració de l’1-O, fa tot just un any

La justícia espanyola està estirant la causa contra els alcaldes que van donar suport a la celebració del referèndum de l’1-O. Així ho considera l’alcalde de Mollerussa i diputat al Parlament, Marc Solsona, que el 19 de setembre del 2017, ara fa tot just un any, va ser el primer batlle a declarar davant la fiscalia del TSJC, a Barcelona.

Solsona també ha dit que els alcaldes actuaran coordinats juntament amb l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM). Tot i això, creu que el més lògic seria arxivar la causa.

L’any passat, una cinquantena d’alcaldes van ser citats a declarar davant la fiscalia per haver firmat el decret de suport al referèndum de l’1-O. Un any després, encara hi ha un centenar d’alcaldes que estan sent investigats per haver cedit locals per votar. La fiscalia preveu una resolució definitiva i unificada en breu tot i que ara han demanat noves pròrrogues que es podrien allargar uns altres 6 mesos.

 

 

Anna Berga