L’alcaldia de Golmés, entre Jordi Calvís i Sígfrid Barqué

19/05/2019

Dos candidatures es presenten a les eleccions municipals de Golmés: Junts per Golmés i Republicans de Golmés.

Golmés escollirà el proper 26 de maig els 9 regidors que ocuparan l’Ajuntament per als següents 4 anys. S’hi presenten dues llistes: Junts per Golmés, que encapçala l’actual alcalde del municipi des de fa 8 anys, Jordi Calvís, i Republicans de Golmés – Acord Municipal, amb l’actual regidor Sígfrid Barqué al capdavant.

Per una banda, la llista de Junts per Golmés consolida l’actual equip de govern al mateix temps que inclou noves incorporacions. D’aquest darrer mandat, la remodelació de la plaça Catalunya, la instal·lació de gespa artificial al camp de futbol així com la carretera que uneix el poble amb Vilanova de Bellpuig, han estat alguns dels projectes destacats entre les més de 80 actuacions.

De cara al futur, la candidatura vol engrandir les piscines municipals amb la construcció d’una tercera piscina. També planteja continuar amb la millora de camins, acabar les obres del cementiri i, en especial, habilitar un centre de serveis per a la gent gran.

Amb la meitat de la llista renovada i el lema “Primer les persones”, Republicans de Golmés presenta uns programa que vol donar prioritat als serveis i la sostenibilitat i que inclou fins a 49 propostes. Algunes d’elles són: fomentar la recuperació del cas antic, projectar una variant per desviar el trànsit rodat que va als polígons i elaborar uns pressupostos participatius a partir del 2020. També es vol posar en funcionament un centre de dia.

Actualment Junts per Golmés té una àmplia majoria al consistori amb 7 regidors mentre que ERC en té dos.

 

Anna Berga