L’Aplec de la Sardana acollirà el proper 26 de maig una prova pilot per potenciar la sardana revessa

16/05/2018

L’antic secretari de l’agrupació, Joan Pons, lliurarà a la junta actual el seu arxiu documental i històric que recull la trajectòria de l’entitat sardanista amb 72 anys de vida.

Mollerussa acollirà una prova pilot de promoció de la sardana revessa el proper dissabte 26 de maig en el marc del 39è Aplec de la Sardana, que tindrà lloc al parc municipal. Ho han explicat en la presentació de l’esdeveniment l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat pel regidor de Cultura, Joan Ramon Domingo; el president de l’Agrupació Sardanista, Joaquim Fabrés, i la secretària de l’entitat, Dolors Torra. La iniciativa, promoguda per la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya, buscarà la participació del públic assistent a través d’un concurs que tindrà per objectiu esbrinar el tiratge de dues sardanes. 

Així mateix, en el transcurs de l’aplec l’antic secretari de l’agrupació, Joan Pons, lliurarà a la junta actual el seu arxiu documental i històric que recull la trajectòria de l’entitat sardanista amb 72 anys de vida. Aquest arxiu, un dels més complerts en l’àmbit sardanista,  s’ha digitalitzat per facilitar-ne l’accés i la consulta, tot i que la documentació física quedarà dipositada a la seu de l’agrupació.

L’Aplec de la Sardana, que començarà a partir de dos quarts de 7 de la tarda,  tindrà lloc com és habitual al parc municipal i al pavelló poliesportiu i comptarà amb la Cobla Jovenívola d’Agramunt i la Bellpuig Cobla, com a formacions encarregades del repertori sardanístic que combinarà autors clàssics i actuals.

Un dels punts culminants de l’aplec serà el tradicional sopar obert a tothom i que començarà a partir de dos quarts de 10 de la nit. El preu del menú és de 15 euros i tots els que vulguin apuntar-s’hi ho poden per a través del telèfon 615160414. La previsió és que el sopar de l’aplec, que compta amb la col·laboració de 15 establiments i empreses de la ciutat, compte amb unes 200 persones.

Infolleida