L’Equip d’Atenció Primària del Pla d’Urgell ofereix controls de tensió arterial i consells per prevenir el risc cardiovascular

15/03/2019

Des de l’atenció primària s’han organitzat diferents activitats per conscienciar la població en el marc de la celebració del Dia Europeu per la Prevenció del Risc Cardiovascular

L’Equip d’Atenció Primària Pla d’Urgell ha organitzat aquest dijous diverses activitats per conscienciar la població amb motiu de la celebració del Dia Europeu per a la Prevenció del Risc Cardiovascular.

Les infermeres de l’EAP han fet durant el matí controls de tensió arterial i han ofert consells sobre alimentació saludable, exercici físic, alcohol i tabac a la ciutadania. Posteriorment, s'ha ofert als usuaris la possibilitat de passar a una consulta que s'ha habilitat per a mesurar el risc cardiovascular. Durant tot el dia la pantalla del vestíbul del CAP també ha reproduït informació sobre els factors de risc de les malalties cardiovasculars.

L'alimentació juga un paper molt important en la prevenció i el tractament de les malalties cardiovasculars (nivells elevats de colesterol en sang, tensió arterial elevada, sobrepès i obesitat, diabetis). Uns hàbits alimentaris saludables i satisfactoris poden prevenir l'aparició de factors de risc d'aquestes malalties. 

 

Infolleida