Les dificultats per tornar a casa des de l'estranger

30/12/2020

Una família de Vilanova de Bellpuig explica el procés que ha passat per estar a prop de la família durant el Nadal

Centenars de lleidatans que, per diferents motius, resideixen a l’estranger no ho han tingut tan fàcil aquest any per tornar a casa i passar les festes juntament amb la seva família. Molts hauran decidit no viatjar, però els que ho han fet s’han hagut de gastar quantitats considerables, no només amb els vols, sinó també, en alguns casos, amb les proves PCR. A més, quan hagin de tornar, segons el país on visquin, hauran de passar entre 5 i 10 dies confinats a casa.

Són la Glòria i el Roger. Fa 15 anys que viuen a Alemanya amb els seus dos fills. Han passat un últim tram d’any complicat ja que la Glòria ha patit la mort del seu germà i el seu padrí, aquest últim per coronavirus. És per això que han considerat necessari agafar un avió i passar uns dies al costat de la família, a Vilanova de Bellpuig. 

Per viatjar fins a Catalunya, van haver de presentar un test negatiu efectuat les últimes 72 hores. Un fet prou suficient per les companyies aèries, ja que quan van pujar a l’avió van veure que no es respectaven les distàncies de seguretat i anava al 100% de la capacitat.

Passar el test a Alemanya els va sortir gratis. Tot el contrari que a la seva neboda Núria. Ella viu a Itàlia i va haver de pagar 92 euros per fer-se la prova. 

Tant la Núria com els seus tiets i cosins hauran de passar un confinament domiciliari quan tornin als seus respectius països. Les mesures sanitàries marque
RICARD GÓMEZ