Les IX Jornades d'Estudis sobre el Pla d'Urgell exposen 15 investigacions de la comarca

20/10/2018

Ha comptat amb un total de 9 temàtiques diferents, entre elles s'ha tractat el camp de la salut per primera vegada

El Poal ha acollit les IX Jornades d’Estudis sobre el Pla d’Urgell que organitza el Centre de Recerques Mascançà. En l’acte hi han intervingut un total de vint investigadors que han exposat fins a quinze recerques de diferents temàtiques. L’objectiu d’aquestes Jornades és donar a conèixer la història de la comarca però també el seu present.

Les jornades han arribat a la seva novena edició demostrant, un cop més, que estan ben consolidades al territori. Més d’una setantena d’oients han passat durant el matí per aquest  esdeveniment que enguany ha comptat amb un total de 9 temàtiques diferents, la varietat més gran de totes les edicions celebrades fins ara. Una de les temàtiques que s’ha estrenat en aquesta edició, ha estat en el camp de la salut. S’ha parlat del sistema de salut comarcal i del nou enfocament que s’està realitzant des dels centres d’atenció primària (CAP) per prevenir malalties i promocionar la salut. L’objectiu és conèixer aquelles activitats que tenim en el nostre entorn i que ens poden ajudar a sentir-nos bé.

Les quinze comunicacions exposades són les que formaran el proper número de la revista Mascançà que es publicarà l’any vinent.


 

Anna Berga