Linyola estudia ampliar la seva llar d’infants

14/08/2019

El motiu és l’augment de la natalitat dels darrers tres anys

L’Ajuntament de Linyola estudia la possibilitat d’augmentar les places de la llar d’infants El Sitjaret. El motiu és l’augment de la natalitat que ha experimentat el municipi, sobretot en els tres darrers anys, i que ara comportarà que hi hagi més demanda que oferta de places. Concretament l’any 2017 es van registrar 35 naixements al municipi. El 2018 en van ser 25 i en el que va de 2019 ja n’hi ha 15 amb previsió d’arribar a la trentena. En total són uns 90 naixements en tres anys mentre que la llar, inaugurada fa una dècada, oferta un total de 41 places.

De moment el nou curs, que començarà al setembre, ho farà amb tres educadores i una persona a jornada parcial i la previsió, de cara al gener, és arribar a les 5 educadores en funció dels infants inscrits. Així mateix, el consistori també planteja mesures per ampliar la guarderia.

Cal afegir que la llar d’infants de Linyola aplica la pedagogia sistèmica, una metodologia educativa que atreu, també, a famílies de municipis veïns. Aquest mètode posa les necessitats dels propis alumnes com a base de l’aprenentatge al mateix temps que potencia els vincles entre centre i família.

Anna Berga