Linyola millora la sèquia sud i el seu entorn

14/03/2019

Els alumnes de l’escola El Sitjar han col•laborat en aquest projecte plantant diferents plantes i arbusts a la vora de la sèquia

L’Ajuntament de Linyola ha iniciat els treballs de millora d’uns tres quilòmetres de la sèquia sud i del seu entorn. Les tasques d’aquesta primera fase consisteixen en la neteja de la vegetació invasora, de les deixalles i de tota la runa que hi ha a la zona i a l’interior del canal. També hi ha previst plantar uns 300 arbres, com albers i freixes, i arbusts com el tamariu. El principal objectiu d’aquest projecte és recuperar els ambients de ribera tant pel seu valor paisatgístic com pel seu valor mediambiental.

Durant la setmana els alumnes de cicle mitjà i superior del Col·legi El Sitjar de Linyola han estat els encarregats de plantar diferents plantes a la vora de la sèquia. Una activitat que també els ha servit per conèixer aquest entorn natural.

Aquest projecte continuarà amb l’elaboració d’estudis de biologia per controlar la millora de les aigües que s’ha pogut constatar en els últims anys. Això ha permès detectar a la zona la presència de diverses espècies en perill d’extinció.

L’actuació s’ha pogut dur a terme gràcies la complicitat de la Casa Canal, els departaments de Territori i d’Agricultura de la Generalitat i els pagesos de Linyola.

 

 

Anna Berga