Linyola ofereix servei psicològic gratuït als seus veïns arran de la pandèmia

14/07/2021

Set habitants del municipi ja reben teràpia d'una psicòloga des de fa quatre mesos

L’ajuntament de Linyola ha engegat una iniciativa pionera a Catalunya posant al servei dels seus veïns una psicòloga per superar els efectes que pot haver deixar la mort d’un ésser estimat a causa de la COVID. Es va posar en marxa fa quatre mesos però aquest dimecres s'ha signat el conveni amb l'altra part essencial del projecte, el Col·legi Oficial de Psicologia.

Linyola va patir un brot de coronavirus entre els mesos de desembre i gener que va afectar a dos terços de la població entre infectats i veïns amb quarantena. D’aquest brot, el municipi va haver de lamentar la mort de set dels deu habitants que han perdut la vida arran del coronavirus. És un servei gratuït i pioner en una població tan petita com Linyola, amb 2.600 habitants. 

Set veïns i veïnes ja han demanat rebre teràpia. Duen a terme sessions grupals o individuals i es basen en superar el dol, disminuir l’ansietat i evitar un trastorn depressiu.

El Col·legi de Psicologia és qui ha col·laborat amb l’ajuntament de Linyola amb aquesta iniciativa i ara pretén fer-la extensiva a altres municipis del territori. L’objectiu és atendre el màxim de persones que puguin patir un trastorn depressiu per la pèrdua d’un ésser estimat. 
RICARD GÓMEZ