Linyola presenta la restauració de la portalada de l'església de Santa Maria

14/04/2018

El consistori emprendrà ara els treballs per catalogar l’església com a Bé d’Interès Cultural i, en els propers anys, es preveu invertir 100.000 euros en noves millores del temple

Linyola ha celebrat, aquest dissabte, l’acte de presentació de la portalada de l’església de Santa Maria, un cop finalitzats els treballs de conservació. L’obra ha durat uns tres mesos i ha consistit en la restauració dels elements arquitectònics i escultòrics de la façana que estaven força erosionats a causa del pas del temps.

L’obra, que ha costat 20.000 euros, ha estat finançada el 75% per la Diputació de Lleida i el 25% restant pel Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat (CRBM). En aquest sentit, l’alcalde del municipi, Àlex Mases, ha anunciat que en els propers anys es preveu invertir 100.000 euros més en actuacions de millora del temple. Algunes d’aquestes actuacions serien la restauració de les voltes del sostre, acabar amb els problemes d’humitat o millorar l’enllumenat i la climatització.

Amb el pòrtic restaurat, el consistori emprendrà ara els treballs per catalogar l’església de Santa Maria com a Bé d’Interès Cultural.

Anna Berga