Malestar dels pagesos per no poder llaurar el camp

14/08/2021

El decret del govern per la previsió d'incendis prohibeix l'activitat agrícola pràcticament tot el dia

El Josep és un dels pagesos afectats per les mesures adoptades pel Govern. En un sector que requereix hores constants de feina no poden treballar 10 del matí a 20 h del vespre. Ara mateix, el Josep té les màquines així, absolutament aturades en un camp que des de fa dies hauria d'estar recollit. En el sector agrícola estan confusos i molestos per la falta de diàleg per part de les institucions.

A més, remarquen que prevenir incendis hauria de ser un treball de 365 dies i no sols en casos puntuals. De fet, els pagesos de secà no ho poden fer, ja que són mesures no contemplades i els hi podria cauré una sanció. Davant la incertesa de la situació tenen una cosa clara, amb l'activitat agrícola parada, el risc d'incendi és encara més alt.

Destaquen que ells coneixen la zona i amb les seves màquines podrien establir zones perimetrals de seguretat, és a dir, per frenar els possibles incendis. En tot cas i no sols per una qüestió econòmica el Josep com tot el sector agrícola espera poder tornar a engegar les màquines aviat.

Julen Andres Carralero