Mascançà vol promoure accions artístiques a la comarca

13/08/2019

El passat dissabte 10 d’agost el Centre de Recerques del Pla d’Urgell Mascançà va reunir-se amb una desena d’artistes de la comarca amb l’objectiu de crear xarxa i impulsar activitats artístiques al territori

El Centre de Recerques del Pla d’Urgell Mascançà ha contactat amb més d’una trentena d’artistes visuals de la comarca del Pla d’Urgell amb l’objectiu de portar a terme diverses accions artístiques a la comarca. En aquest sentit, un dels primers passos ha estat la celebració d’una reunió en la que hi van participar una desena de professionals de la fotografia, de la ceràmica, del món de l’art, professors universitaris i videoartistes, entre altres. La trobada, celebrada el passat dissabte, va servir per posar les bases per la constitució d’un grup més formal, buscar nous membres i concretar activitats.

Segons ha explicat el president de Mascançà, Jaume Suau, “el grup que ha respost a la crida és molt heterodox, de diferents disciplines artístiques i amb ganes de fer coses”, i ha afegit que “la idea és treballar en un doble sentit: promoure accions artístiques a la comarca i, a la vegada, donar a conèixer els artistes autòctons”.

A la primera trobada del grup es van plantejar diverses accions sobre el territori. Des d’exposicions temàtiques sobre la comarca, passant per trobades d’artistes, promoure estades de creadors i accions artístiques en pobles i espais del Pla. El grup ha començat ha coordinar-se a través del Centre de Recerques Mascançà i és obert a tots els artistes, estudiants i professionals de Belles Arts residents o originaris de la comarca que s’hi vulguin afegir.

Infolleida