Més d’una desena de persones aprenen a reparar petits aparells elèctrics i electrònics

13/03/2019

La Biblioteca de Mollerussa ha acollit aquest taller que té com a objectiu allargar la vida d’aquests petits aparells, sovint, senzills de reparar.

Interruptors, cables, corretges d’engranatge i de transmissió... són només alguns dels components que sovint trobem als aparells elèctrics i electrònics que utilitzem en el nostre dia a dia. De la mateixa manera, també són alguns dels elements que es poden trencar fàcilment i fer que aquests aparells deixin de funcionar. Arribats a aquest punt hi ha tres opcions: substituir l’aparell per un de nou, portar-lo a reparar o reparar-lo un mateix. La darrera opció és la que han explorat més d’una desena de persones que han assistit al ‘Taller de reparació de petits aparells elèctrics i electrònics’ que ha tingut lloc a la Biblioteca Comarcal Jaume Vila de Mollerussa.

Reparar petits aparells pot ser, a vegades, més senzill del que sembla. En ocasions només és qüestió de substituir un interruptor, o soldar un cable que s’havia desconnectat. Malgrat això, l’opció més recurrent és llençar l’aparell i comprar-ne un de nou. Sovint perquè la reparació és més costosa que el mateix aparell però també perquè la gent desconeix com arreglar-lo.

I és que allargar la vida dels petits aparells elèctrics i electrònics, a banda d’un estalvi important de diners, es tradueix també en una millor gestió del medi ambient.

 

A.Berga, A.García, L.García i G.Rescalvo