Mollerussa aprova apujar un 10% la taxa de recollida d’escombraries

04/11/2019

En la sessió plenària extraordinària també s’ha aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern i ERC augmentar un 30% l’IBI als habitatges buits durant més de dos anys i que no estiguin inscrits a la borsa del consistori.

L’Ajuntament de Mollerussa apujarà un 10% la taxa de la recollida d’escombraries per al 2020.  Així s’ha aprovat al ple extraordinari d’aquest dilluns amb els vots a favor de l’equip de govern i ERC. L’alcalde de la població, Marc Solsona, ha explicat que la pujada està motivada per l’augment d’un 14% del cànon de residus i també dels impropis.

Amb els vots a favor dels dos partits també s’ha aprovat aplicar un recàrrec del 30% a l’IBI de tots els habitatges que no figurin a la borsa de vivendes del consistori i que faci més de dos anys que estan buits, independentment de si pertanyen a grans propietaris o bé, a particulars. PSC i PP hi han votat en contra.

Si que s’ha aprovat per unanimitat l’adhesió de la ciutat a l’Associació de Municipis per a la Mobilitat Sostenible i el Transport Urbà per estudiar la viabilitat d’un servei de transport públic interurbà.

Mariona Rebull i Martí