Mollerussa celebra del 19 al 22 de maig la Festa Major que presenta més d’una cinquantena d’activitats per a tothom

10/05/2022

Estrena nou espai per la JoveFest en un solar pròxim al Pavelló Firal amb un cartell de proximitat i inclou un correfoc dissabte pel centre

La Festa Major de Mollerussa, que tindrà lloc del 19 al 22 de maig, reprèn el format prepandèmia de quatre dies i més d’una cinquantena d’activitats culturals, esportives i socials per a tots els públics. Entre les novetats destaca l’estrena d’un nou espai en un solar pròxim al Pavelló Firal per a la sisena edició de la JoveFest, organitzada pel Jovent de Mollerussa i que comptarà amb un cartell musical de proximitat amb les actuacions de Fauna, The Polar Soft i Bredda. Així mateix, el foc pren més protagonisme de la mà de l’ARF Diables de Mollerussa amb l’espectacle inaugural de dijous, la Gran Tronada de divendres i, com a novetat, un correfoc pel centre de la ciutat la nit de dissabte, per acabar diumenge amb el tradicional castell de focs que tancarà la Festa Major. 

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat de la regidora de Festes, Raquel Pueyo, i el tècnic de l’àrea, Àlex Culleré, han donat a conèixer aquest matí el programa complet de la Festa Major, de la qual se’n va fer una avançada fa una setmana amb l’anunci dels caps de cartell del concerts de nit al Pavelló Firal amb els grups Doctor Prats i Koers, la nit de dissabte juntament amb DJ Luka Caro, i Versión Imposible i Noisedrome, la de divendres amb la fi de festa a càrrec del DJ Sergi Domene.

La Festa Major començarà dijous 19 al vespre amb el repic de campanes i la llonganissada popular en col·laboració amb el Jovent de Mollerussa i l’Agrupament Escolta Cal Met, que precedirà l’espectacle inaugural i el concert amb The Aguateques a la plaça de Manuel Bertrand.

La Festa Major d’enguany també comptarà amb l’obra humorística Tribut a Pepe Rubianes, de la productora del còmic ja finat, que es farà al Teatre L’Amistat dissabte 21 de maig i el preu de l’entrada, que ja està a la venda a www.entrapolis.com , serà de 12 euros. També serà de pagament el concert de Joan Chamorro Sextet, que actuaran diumenge 22 a les 7 del vespre també al Teatre L’Amistat. Les entrades també són a la venda per 15 euros a www.ticketmaster.es.

La cultura tradicional també hi té un lloc destacat amb la 16a Trobada gegantera i grallera de dissabte, que comptarà amb cinc colles sota la batuta de l’amfitriona, la Colla Gegantera i Grallera del Casal Popular de L’Arreu, i la ja tradicional Diada Castellera de diumenge, enguany amb 3 colles que seran els Margeners de Guissona, la Jove de Barcelona i els Castellers de Caldes. També cal destacar les ballades de sardanes, que es faran al carrer de la Ciutat de Lleida, i els concerts i els balls de tarda a càrrec de les cobles i orquestres punteres del moment com són Selvatana, Montgrins i Maravella.

Pel públic juvenil, el Consell de Participació Adolescent organitza el Dancing Molle divendres al vespre a L’Amistat i per al públic familiar hi ha programats espectacles d’animació els tres dies de Festa Major.

Mercat de Festa Major amb més 30 parades i campionats esportius
D’altra banda, tornarà a la seva cita anual el Mercat de Festa Major, que celebrarà la 28a edició sota l’organització de la delegació de la Cambra de Comerç i la col·laboració de Mollerussa Comercial i que comptarà amb una trentena d’establiments inscrits.

Altres activitats d’aquesta Festa Major, serà la 16a Trobada Motera de Festa Major,  el 24è Torneig escolar d’escacs Memorial Igor Florez, el Torneig de Tenis Taula, el Torneig de Waterpolo o el de Pàdel Ciutat de Mollerussa així com una bicicletada popular.

Festa Major al Casal Municipal Sènior
Com a prèvia de la Festa Major, el Casal Municipal Sènior, que estrena nom, ha organitzat un seguit d’actes que comencen dimarts i que tenen com a colofó el Gran Còctel que tindrà lloc dijous tarda davant de l’equipament per oferir una activitat específica al col·lectiu sènior de la ciutat. Les activitats festives també inclouen una conferència, activitats multiesportives i l’estrena d’un joc Trivial adaptat a la ciutat de Mollerussa.

Infolleida