Mollerussa celebra la Diada Nacional de Catalunya

11/09/2017

La capital ha celebrat la 9a Marxa de Torxes per la Independència així com l’acte central de la Diada al parc municipal

La 9a Marxa de Torxes per la Independència va encetar, aquest diumenge, els actes de la Diada de l’11 de setembre a la capital del Pla d’Urgell. Unes 200 persones es van reunir a la plaça de l’ajuntament per encendre les torxes que posteriorment van desfilar pels carrers al ritme de la música de la colla grallera del Casal L’Arreu fins arribar al parc municipal. Una edició, que segons els organitzadors, és la darrera.

L’acte de la Diada Nacional a Mollerussa s’ha celebrat, un any més, al parc municipal i també ha ficat la vista al referèndum del proper 1 d’octubre. El periodista, productor, director de cinema i escriptor Carles Porta ha estat l’encarregat de llegir la glossa de l’acte on ha senyalat que “nosaltres, la gent normal i corrent, som els què tenim l’oportunitat de decidir si volem viure drets o de genolls” i “ho farem pacíficament, utilitzant les nostres armes, que són les urnes”.

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, també ha indicat que “la democràcia és que puguem posar les urnes” i ha destacat la importància de que “la gent pugui parlar i decidir el seu futur”.

L’acte també ha comptat amb l’ofrena floral per part d’una cinquantena d’entitats de la ciutat i la part musical ha anat a càrrec de l’Orfeó Renaixença que ha interpretat diferents peces com el Cant de la Senyera, la Santa Espina i Els Segadors, que ha finalitzat l’acte.

Fins a 22 autocars han sortit aquest migdia dels diferents pobles de la comarca per anar fins a Barcelona, a celebrar la multitudinària Diada del SÍ, la manifestació central, organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana.

Anna Berga