Mollerussa dóna a conèixer els beneficis en el sector agroalimentari de les tecnologies IoT i Dron

21/03/2019

La trobada s’emmarca dins el programa SmartLab del que forma part la capital del Pla d’Urgell, que ja ha testat 7 proves pilot diferents

El Teatre L’Amistat ha acollit aquest dijous al matí una jornada de treball amb l’objectiu d’exposar diferents experiències d’èxit per explicar Com el sector agroalimentari es pot beneficiar de les tecnologies IoT i Dron. La trobada, organitzada per l’Ajuntament de Mollerussa en marc del programa Mollerussa SmartLab, ha reunit experts que treballen aquest àmbit, els quals han mostrat els reptes i les possibilitats que ofereix aquesta nova indústria emergent a la vintena de representants d’empreses inscrites al clúster.

La benvinguda a la jornada ha anat a càrrec de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i del director del programa SmartCatalonia de la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat, Daniel Marco. Solsona ha posat de manifest la necessitat d’endinsar-nos en la 4a revolució per “ fer política social a través de la tecnologia” ja que és en benefici de la ciutadania i amb l’objectiu de contribuir “a la societat del futur que és més present que mai”. Així mateix, ha recordat que Mollerussa s’ha posat al servei del programa SmartLab a través del qual ha estat laboratori de 7 proves pilot en diferents àmbits i, en la majoria dels casos, d’empreses del territori.

Per la seva banda, Daniel Marco ha posat de manifest la importància de trobades com aquesta per tal d’exposar la manera en “com el sector agroindustrial pot beneficiar-se’n per tenir una producció més eficient, més sostenible i de qualitat aplicant la tecnologia de precisió”. Així mateix, ha indicat que un dels objectius és presentar casos d’èxit que donen solucions en aquest àmbit com, per exemple, la utilització de drons en l’àmbit vinícola per conèixer com evoluciona cada una de les zones de la vinya i poder actuar en el que s’anomena agricultura de precisió.

La jornada ha comptat també amb una exposició inicial sobre els reptes del sector i les noves tendències per part de Rosa Paradell, directora d’Innovation Business Development de la Fundació i2CAT. L’han seguit la presentació de diferents casos d’èxit d’empreses membres de la IoT Catalan Alliance així com també del sector dels drons.

 

Infolleida