Mollerussa encomanarà a INCASÒL l’enderroc del Bloc C del Grup Sant Isidori

26/05/2020

El ple ho ha d'aprovar aquest dijous per tal que la Generalitat ho pugui licitar a finals de juny

L’ajuntament de Mollerussa portarà a l’aprovació del Ple ordinari previst per aquest dijous la proposta d’acord per a encomanar a l’Institut Català del Sòl (INCASÒL) la gestió de l’enderroc del Bloc C del Grup Sant Isidori, un cop finalitzats tots els terminis administratius que han derivat de l’expedient de ruïna tècnica i econòmica sobre aquest bloc d’habitatges, que ja està totalment desallotjat. Així ho ha explicat aquest dimarts l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el qual ha indicat que es tracta del mateix procediment que ja es va fer el passat setembre amb el Bloc A.

En aquest sentit, Solsona ha indicat que la Generalitat ha comunicat que la previsió és que a finals del pròxim mes de juny es pugui procedir a la licitació de l’enderroc d’aquest primer bloc per tal que abans de finals d’any ja sigui una realitat, més tard de l’inicialment previst per la suspensió d’aquest tipus de procediments arran de l’estat d’alarma.

D’aquesta manera, el ple ha d’avalar l’encàrrec que suposa que la Generalitat, a través de l’INCASÒL, assumeixi licitar i executar l’enderroc per un import de 104.059 euros (IVA inclòs). Així, segons Solsona, se segueix amb el procés obert per tal de solucionar la problemàtica d’aquest grup de 160 habitatges construïts en la dècada dels anys 60. Pel que fa als altres dos blocs en els quals s’està actuant, dels 40 pisos que tenen cada un, al Bloc B, n’hi ha 21 en els quals encara hi viu gent mentre que en el D són 15 els que estan encara habitats. 

Un altre dels punts de l’ordre del dia del dia del ple, que es podrà seguir en directe al canal municipal youtube.mollerussa.cat, són dues modificacions de crèdits per un import total de 135.727 euros. En aquest sentit, l’alcalde ha explicat que la modificació es motiva en la necessitat de finançar despeses addicionals com 68.000 euros de l’obra que es va dur a terme per reformar l’edifici consistorial per ubicar-hi l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania, 38.000 euros derivats d’instal·lació elèctrica complementària i de més pavimentació del solar a l’Institut IV, 12.000 euros destinats a Mollerussa Comercial o més de 4.000 euros per la compra de material de protecció contra el coronavirus.

El finançament d’aquesta modificació es fa, entre altres, a través de part d’una partida per arranjaments de camins i carrers per import de 38.000 euros, ja que està previst que es vegi compensada per una línia d’ajuts de la Diputació de Lleida, i 71.000 euros procedents de la partida de Festes, que no han estat emprats en suspendre els actes multitudinaris de la Festa Major.

INFOLLEIDA