Mollerussa, seu de la Diada de la Puntaire de Catalunya

27/04/2019

Dins de les Festes de Sant Isidori que aquest dissabte també han acollit l’11a Trobada Bastonera i l’ofrena floral a la Verge de Montserrat.

Mollerussa acull durant tot el cap de setmana la 32a Diada de la Puntaire, que espera reunir entre els dos dies al voltant de 1.200 participants d’arreu de l’Estat Espanyol vinguts  de València, Valladolid o Zamora així com d’altres països com França.

Un dels principals atractius de la Diada és poder veure els diferents projectes que confeccionen les participants. D’aquesta manera, durant el cap de setmana poden ensenyar diferents tècniques i aplicacions de punta i donar idees per a futurs treballs. En definitiva, tenir un espai per compartir aquest art i també per adquirir material.

Aquest dissabte s’ha fet l’acte de traspàs del testimoni des de Mollerussa cap a Platja d’Aro, que en serà la seu al 2020. A més, la diada, que per primera vegada es presenta amb un format de dos dies, també acull prop d’una cinquantena de parades de venda de productes .

La Diada de la Puntaire s’emmarca dins de les Festes de Sant Isidori que aquest dissabte també han acollit l’11 Trobada de Colles Bastoneres i la celebració de la Diada de la Verge de Montserrat amb l’habitual ofrena de flors. En sortir del temple l’agrupació sardanista ha obsequiat els participants amb una mata de romaní i farigola, una tradició que enguany compleix 50 anys.

 

Anna Berga