Mollerussa tindrà plaça 1 d’octubre

06/07/2018

PdeCat i ERC han anunciat que posaran el nom 1 d’octubre a la plaça de davant del teatre l’Amistat que fins ara no tenia nom. L’Ajuntament convocarà la Comissió d’Honors i Distincions per poder portar la proposta al pròxim ple d’aquest mes de juliol.

La plaça de davant del teatre l’Amistat de Mollerussa, que fins ara no tenia nom, passarà a anomenar-se plaça 1 d’octubre. Així ho han comunicat el PdeCat i ERC aquest divendres. La iniciativa naix del CDR de Mollerussa i el Pla d’Urgell i l’Assemblea Nacional Catalana que fins ara han recollit més de 250 signatures. Així ho han explicat Marc Solsona, alcalde de Mollerussa i Engelbert Montalà, portaveu d’ERC.

Així doncs, el consistori convocarà a la Comissió d’Honors i Distincions, un tràmit necessari per poder aprovar la proposta en el pròxim ple que se celebrarà aquest mes de juliol.

Es preveu que la inaguració d’aquest nou espai es pugui dur a teme el pròxim 30 de setembre, el diumenge prèvi al primer aniversari de l’1 d’octubre, on a la ciutat de Mollerussa van votar 4.995 persones. Paral·lelament, aquest cap de setmana està previst que a Torregrossa s’inauguri el passatge de l’1 d’octubre i el Palau d’Anglesola ja fa uns mesos que va rebatejar una de les seves places per recordar aquesta data.

Mariona Rebull i Martí