Mollerussa vol impulsar un organisme de coordinació entre entitats per afavorir el treball en xarxa

19/09/2018

El Consell Social elabora un estudi amb entrevistes a 62 entitats que treballen amb voluntaris a la ciutat per saber-ne les necessitats

Mollerussa vol impulsar un organisme de coordinació entre les diferents entitats que treballen amb voluntariat per tal potenciar el treball en xarxa i crear una agenda única que eviti encavalcament d’activitats. Aquest és un dels reptes de futur que s’ha marcat el Consell Social de Mollerussa, òrgan de participació impulsat per l’Ajuntament i format per una vintena d’entitats i particulars, després d’elaborar un estudi amb les respostes recollides a 62 entitats que treballen amb voluntariat a la ciutat i on s’ha detectat la necessitat de treballar en aquest sentit. Ho han explicat aquest dimarts a l’Ajuntament, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat del regidor de Benestar Social i Ciutadania, Josep Lavín, i les responsables de l’estudi, Teresa Carnicé, de Creu Roja, i Laura Sarri, d’Aspid.  Solsona ha destacat la importància de l’estudi elaborat ja que “per articular estratègies per a fomentar el voluntariat és imprescindible tenir-ne una diagnosi prèvia” que ha de servir per detectar “mancances i oportunitats”.

L’estudi, que serà presentat en públic el proper 3 d’octubre a les 8 del vespre al Teatre L’Amistat, incideix en la elaboració d’un perfil del voluntariat que bàsicament té entre 35 i 45 anys, tot i que en el cas de les entitats socials el voluntari tipus és una dona de més de 65 anys. Pel que fa al nombre de voluntaris per entitat, la majoria tenen menys de 10 membres i en general acostumen a ser els mateixos membres de la junta directiva, tot i que també es requereix voluntari extern en activitats puntuals.

Així mateix, l’estudi conclou que el voluntariat a Mollerussa té “molt bona salut” amb voluntariat de totes les edats i perfils tot i que les entitats entrevistades no ho perceben així ja que troben a faltar, en la seva majoria, el voluntariat en la franja més jove de la població.

 

Segona festa Viu la diversitat el dia 7 d’octubre al parc municipal

D’altra banda, el proper dia 7 d’octubre tindrà lloc la segona festa Viu la diversitat, nascuda amb l’objectiu d’oferir un espai de convivència, segon ha explicat Jordi Bonilla, membre de l’organització a càrrec també del Consell Social de Mollerussa. La jornada, que es desenvoluparà des de les 10 del matí fins les 2 del migdia, tindrà com a protagonista destacat el joc, ja sigui els tradicionals, gegants fets amb fusta o de memòria amb l’EJI. També hi haurà una xocolatada, un taller per elaborar un mural, contacontes amb la col·laboració d’Acudam, una batucada amb els Tabalats i un vermut a càrrec de Creu Roja Pla d’Urgell que tindrà com a colofó el concert del grup La Reixa. Així mateix, el programa radiofònic Lo Raconet Cultural farà una emissió especial per Ràdio Ponent.

Infolleida