Pobles del Pla d’Urgell convoquen actes de suport als seus alcaldes i alcaldesses

18/09/2017

És el cas de Mollerussa, el Palau d'Anglesola i Linyola

Diferents pobles de la comarca han convocat actes de suport als seus alcaldes i alcaldesses que han estat citats a declarar per haver donat suport al referèndum del proper 1-O. Segons el fiscal general de l’Estat, José Manuel Maza, veu en els edils indicis dels delictes de desobediència, prevaricació i malversació de fons i també ha ordenat als Mossos la seva detenció si no compareixen.

En el cas de Linyola, l’acte en suport a l’alcalde, Àlex Mases, té lloc aquest dilluns dia 18 a les 9 del vespre a la Plaça Pau Casals. Mases està citat a declarar el proper dimecres dia 20 a les 11 del matí a la fiscalia de Cervera.

Mollerussa i el Palau d’Anglesola duran a terme actes simultanis el dimarts 19 a les 8 del vespre davant els respectius consistoris. En el cas de Mollerussa, l’alcalde Marc Solsona està citat a declarar el mateix dimarts a les 12 del migdia a la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ja que, com a diputat del Parlament, té la condició d’aforat. Solsona és el primer alcalde cridat a declarar dels més de 700 alcaldes catalans citats per la fiscalia.
Per l’altra banda, Monsterrat Meseguer, alcaldessa del Palau d’Anglesola està citada aquest proper dimecres dia 20 a la fiscalia de Cervera.

ACTUALITZACIÓ: Bellvís ha convocat els veïns i veïnes del municipi aquest dimarts a les 7 de la tarda per mostrar el seu suport a l’alcalde del municipi Joan Talarn. El poble de Fondarella també ha convocat un acte de suport al seu alcalde i president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, per aquest dimarts a les 19:30h. I a Golmés, l'Ateneu Golmesenc així com diverses entitats del poble també duran a terme un acte de suport a l'alcalde Jordi Calvís a les 8 de la tarda. Totes les concentracions tindran lloc davant els respectius ajuntaments.
L'ANC de Bell-lloc d'Urgell ha convocat als seus veïns i veïnens en un acte de suport a l'alcalde Carles Palau aquest dimecres a les 8 de la tarda davant l'Ajuntament.

Anna Berga