Prop d’un centenar de persones participen en les Jornades Europees del Patrimoni al Palau d’Anglesola

11/10/2020

La jornada s’ha desenvolupat en grups d’entre 10 i 20 persones que han visitat la Cooperativa de Sant Roc, l’Estació del Carrilet i el nucli antic del municipi

Prop d’un centenar de persones han participat aquest cap de setmana a les Jornades Europees del Patrimoni, enguany, al Palau d’Anglesola. La jornada ha donat el tret de sortida a les 12 del matí i des de tres punts emblemàtics del municipi com són la cooperativa de Sant Roc, l’Estació del Carrilet i el nucli antic. Degut a les restriccions de la covid, l’organització ha optat per formar 3 grups bombolla que s’han desplaçat de forma rotativa al llarg del matí respectant les mesures de seguretat. 

Les visites guiades han anat a càrrec de professionals com Francesc Balcells, Carme Miró, Laura Garralon, Sebastià Garralon, Santi Campo i Fina Torregrossa, els quals han explicat quina és la història que amaga cada localització. Des de l’organització valoren positivament la jornada per la bona acollida d’enguany.

 

A Catalunya, les Jornades Europees del Patrimoni se celebren ininterrompudament des de 1991. En el cas del Pla d’Urgell, des del 2012 és el Centre de Recerques Mascançà qui les organitza a diferents pobles de la comarca.
Alba Mor