Ramona Barrufet encoratja a “no cedir com a país” a la Diada de Mollerussa

11/09/2018

Per altra banda, més d'un miler de persones de la comarca s'han desplaçat a Barcelona per assistir a la manifestació convocada per l'ANC i Òmnium

La exmembre de la Mesa del Parlament de Catalunya i actualment assessora al departament de Territori i Sostenibilitat, Ramona Barrufet, ha estat l’encarregada de llegir la glossa en l’acte de celebració de la Diada Nacional a Mollerussa. Barrufet ha encoratjat a “no cedir com a país” i ha fet un repàs del darrer any del procés des de la seva vivència personal. També ha tingut un record per als companys que es troben a la presó i a l’exili.

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha remarcat “l’excepcionalitat de la Diada” i ha assegurat que els que defensen els valors democràtics són els que estan al costat correcte de la història.

L’acte central de la celebració ha estat l’ofrena floral per part d’una cinquantena d’entitats de la ciutat. L’apartat musical ha anat, un any més, a càrrec de l’Orfeó Renaixença  que ha interpretat diferents cançons com el Cant de la Senyera o els Segadors, peça amb la qual s’ha posat el punt i final a l’acte.

Per altra banda, 1.380 persones repartides en 24 autocars, així com desenes de cotxes particulars, han sortit al migdia des dels diferents pobles del Pla d’Urgell direcció Barcelona per assistir a la multitudinària manifestació a la Diagonal convocada per l’ANC i Òmnium.

Anna Berga