Reconeixement del Banc de Bones Pràctiques a l’Ajuntament de Mollerussa

18/02/2019

Ha estat premiat en l’àrea de Benestar Social per dos projectes.

El regidor de Benestar Social, Ciutadania i Infància, Josep Lavín, ha recollit en nom de l’Ajuntament de Mollerussa el diploma que el reconeix per l’aportació feta al Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals impulsat per la Federació de Municipis de Catalunya i la Fundació Carles Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals. El reconeixement arriba després que dos dels seus projectes com són l’”Espai Jove Intercultural” i el programa “Coneixent-nos grans i petits” hagin estat inclosos en el catàleg d’aquest organisme per la seva aportació innovadora i de qualitat que pot servir de referència per a altres ajuntaments o entitats locals. En total, a l’acte que s’ha fet a l’Auditori Axa de Barcelona, hi han participat vuitanta-un municipis que han recollit el reconeixement, sent els consistoris de Mollerussa i Lleida els únics reconeguts de la província de Lleida.

Pel que fa a l’”Espai Jove Intercultural”, és un projecte que va néixer el setembre del 2006 i on participen els joves que cursen el primer cicle de l’ESO als centres educatius de Mollerussa. Els adolescents participen en diverses activitats de col·laboració activa de la ciutat i també es treballen les relacions intergeneracionals amb usuaris del Casal Municipal per a la Gent Gran.

Paral·lelament, el programa “Coneixent-nos grans i petits” va ser promogut pel Casal de la Gent Gran el curs 2014-2015 en col·laboració amb els centres escolars de la ciutat i l’Espai Jove Intercultural i busca potenciar la interrelació entre les persones grans i els infants a través de diferents activitats en comú durant l’horari lectiu.

Infolleida