S'esfondra la façana d'un bloc de dos pisos buit a Torregrossa

13/12/2023

Els Bombers han evacuat els blocs adjacents al sinistrat per precaució

La façana d'un bloc de dos pisos buit de Torregrossa ha col·lapsat aquest dimecres a primera hora de la tarda sense causar ferits, segons han informat els Bombers. El cos d'emergències ha rebut l'avís de l'incident minuts després d'un quart de quatre. Un cop a lloc, els efectius han abalisat el carrer i han evacuat els blocs adjacents al sinistrat per precaució. El Grup d'Estructures i Col·lapses (GREC) dels Bombers s'han activat per valorar l'actuació amb l'arquitecte municipal.

L'alcaldessa de Torregrossa, Maribel Zamora, ha explicat que quan hi ha hagut l'esfondrament parcial tot just feia una hora i mitja que havia tancat la botiga que hi ha als baixos de l'edifici, per la qual cosa ha estat una "sort" que ningú hagi pres mal. Així mateix, la família que viu a la casa acabava de sortir.

Zamora també ha explicat que tècnics i bombers aconsellen desallotjar, almenys la propera nit, les cases del costat perquè hi ha perill que l'edifici continuï esfondrant-se. Dijous al matí s'accedirà per retirar la runa i assegurar la zona així com mirar d'estabilitzar l'immoble perquè no acabi de caure. Amb els 3 inquilins de la casa afectada hi ha 3 persones més que hauran de dormir fora que són els veïns del costat.

D'altra banda, tècnics de la companyia de la llum han acordonat la zona i han mirat de fer un 'bypass' al cablejat per prevenir una possible ruptura en cas que la casa continuï caient.

ACN