Sidamon acull la Final Nacional de Cros Escolar

17/03/2023

El cros, que tindrà lloc el 26 de març, acollirà un miler d'infants i joves de tota Catalunya

Aquest matí, a l'Ajuntament de Sidamon, ha tingut lloc la presentació de la Final NacionalAquest matí, a l'Ajuntament de Sidamon, ha tingut lloc la presentació de la Final Nacionalde Cros dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya 2023. La competició, organitzada perla Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC), l'associació esportiva de la Z.E.R.Plaurcén, l'AMPA del Timó de Sidamon i l'AMPA del Roser de Poal amb la col·laboraciódels ajuntaments de Sidamon i del Poal i el Consell Esportiu del Pla d'Urgell, se celebraràel 26 de març a Sidamon i acollirà un miler d'infants i joves de tota Catalunya.

Tots els consells esportius del territori portaran els seus millors corredors i corredores decategoria prebenjamí fins a juvenil a la Final Nacional de Cros Escolar i onzè Cros del Clotdel Dimoni a la pineda de Sidamon.

A la presentació hi han assistit Jaume Domingo, president de la UCEC, M. Dolors Tella,alcaldessa de Sidamon, Antoni Costa, regidor d'Esports del Poal, Montserrat Carulla,regidora d'Esports de Sidamon, Jordi Sarlé, president dels Consells Esportius de Lleida,Melcior Claramunt, president del Consell Esportiu del Pla d'Urgell, així com diferentsrepresentats esportius.

“Amb la Final Nacional volem garantir l'esport a tot el territori, des del poble més petit a laciutat més gran, amb els mateixos drets. Aquesta competició suposa consolidar el modelde país i d'esport que volem”, sintetitza Jaume Domingo. M. Dolors Tella remarca que “elspobles més petits ho veiem com una oportunitat per visibilitzar el territori i les escolesrurals”. En aquest mateix sentit, afegeix que “sense la feina del voluntariat no seriapossible dur a terme esdeveniments com aquest”.

Per la seua banda, Melcior Claramunt destaca el fet que “des de l'any 1998 no se celebracap Final Nacional a la comarca del Pla d'Urgell i acollir una Final Nacional de CrosEscolar és un orgull de pertinença a la comarca”.
J. ANDRES i A. CAMARASA