Tast de vins a la Biblioteca de Linyola

10/02/2018

Les biblioteques de Linyola i Mollerussa participen en la 6a edició de “Biblioteques amb DO”

Una trentena de persones han participat en el tast guiat de vins que s’ha celebrat a la Biblioteca Salvador Espriu de Linyola dins el cicle Lletres i Vins 2018.

El tast de 5 vins del Castell del Remei ha anat a càrrec de l’enòleg Tomàs Cusiné que, a banda de nombrar les característiques d’aquests vins, també ha explicat la situació actual del sector vinícola. I és que el nombre de cellers ha anat en augment i un dels principals reptes per als productors és el d’aconseguir fer vins emocionals, fent que el consumidor agafi empatia amb la història que envolta aquell vi i el seu procés d’elaboració.

Aquesta és la primera vegada que la biblioteca de Linyola participa en el Lletres i Vins. La iniciativa de “Biblioteques amb DO”, que enguany arriba a la seva 6a edició, té com a objectiu portar l’arrelament i la cultura del vi a les biblioteques de Catalunya en un itinerari de gener a novembre. El mes de febrer està dedicat a la DO Costers del Segre i per aquest motiu durant tot el mes s’han programat diferents activitats en aquesta biblioteca així com també a la biblioteca Comarcal Jaume Vila de Mollerussa qui porta participant en aquesta iniciativa des de la primera edició. Les activitats que s’han programat en aquestes biblioteques inclouen tasts de vi, presentacions de llibres, tallers per als més petits i fins i tot un concert d’àries al castell del remei.

Programació Biblioteca de Linyola
Programació Biblioteca de Mollerussa

Anna Berga