Teresa Sarradell, primera dona en obtenir el títol d’entrenadora nacional de futbol

06/08/2019

Fa més de 30 anys que aquesta veïna de Linyola es va formar com a entrenadora, en uns anys en els que el futbol era un esport pràcticament masculí. Un hobby que, entre altres, la va portar a ser segona entrenadora del Mollerussa durant tres temporades

Teresa Sarradell Pascual, nascuda a Vilanova de Meià però veïna de Linyola des de fa més de 50 anys, és la primera dona que va obtenir el títol d’entrenadora nacional de futbol. La seva trajectòria va començar fa 35 anys quan el seu germà Mingo la va animar a treure’s el títol d’entrenadora fins a tercera divisió i en futbol sala i, anys més tard, el 2003, va apuntar-se al curs per ser entrenadora nacional, una formació que fins llavors no havia cursat cap dona.

Segons explica la Teresa, ho va fer com a hobby, ja que durant uns anys va compaginar la tasca d’entrenadora a nens i joves amb la seva feina de professora de matemàtiques. També va estar tres temporades a la banqueta del Mollerussa com a segona entrenadora.

Considera que en els últims anys el futbol femení ha guanyat una gran visibilitat i posa com a exemples l’últim mundial de França o el partit al Wanda Metropolitano entre els equips femenins de l’Atlètic de Madrid i el Barça, que va reunir més de 60.000 espectadors. Tot i això, creu que encara hi ha molta feina a fer.

A banda d’entrenadora de futbol, durant més de 15 anys, la Teresa també va ser monitora de natació a Linyola i actualment és la presidenta de les Aules d’Extensió Universitària d’aquest municipi.

Anna Berga