Torregrossa acull l’exposició “La celebració com a revolta” de Guinovart fins el proper 29 de juliol

05/07/2018

El municipi es suma als actes de celebració de l’Any Guinovart, que commemora el desè aniversari de la mort de l’artista. Es pot visitar a La Capella del municipi, un espai que vol apropar l’art i la cultura als veïns de Torregrossa

 “La celebració com a revolta” és el títol d’un seguit de gravats que Josep Guinovart va fer amb l’estudi Tinta Invisible. Aquestes obres, juntament amb altres peces de l’artista es poden veure a La Capella de Torregrossa en una exposició que es suma a als actes de celebració de l’Any Guinovart, que commemora el desè aniversari de la mort d’aquest artista d’Agramunt. En aquesta mostra, també s’hi pot veure una obra autèntica de grans dimensions cedida per l’espai Guinovart corresponent a la col·lecció Nàufrag i que porta per títol “El blau del nàufrag”  que l’artista va pintar l’any 2006. A més, s’hi ha exposat, per primera vegada al municipi, la pintura “Terres de Torregrossa” la qual ha estat cedida pel galerista Albert Moré.

Aquesta exposició és la segona d’un cicle de quatre que l’Ajuntament ha organitzat en aquest espai. La primera es va celebrar al maig on per primera vegada es van presentar les obres de José Maria Guerrero Medina sobre l’exili. A L’agost també està previst acollir una mostra de l’obra de l’artista Evru i el cicle finalitzarà amb una exposició del fotògraf Manuel Closa. Amb aquest cicle, el consistori pretén apropar l’art i la cultura d’artistes locals i internacionals als veïns de Torregrossa.

L’exposició es va inaugurar el passat 30 de juny en un acte que va comptar amb la participació de la filla de Guinovart, Maria Guinovart. Es pot visitar en horari de divendres a diumenge fins el proper 29 de juliol.

Anna Berga