Trenta-una persones aspiren a cobrir 4 places de Policia Local vacants per jubilació anticipada dels agents

08/10/2020

Ja s'han realitzat les proves físiques i en els pròxim dies se seguirà el procés selectiu amb proves culturals, teòriques i pràctiques

Un total de 31 persones aspiren a poder cobrir 4 places de funcionari de carrera a la Policia Local que van quedar vacants a principis del 2019 amb la jubilació anticipada dels seus propietaris que es van acollir al Real Decret 1449/2018 que estableix el coeficient reductor de l’edat de jubilació en favor dels policies locals al servei de l’Administració Local. Aquestes places havien estat cobertes de forma interina i ara es reprèn el procés selectiu que va quedar aturat a causa de la pandèmia. Amb aquestes incorporacions la plantilla de la Policia Local estarà formada per 20 agents i dues administratives.

El Camp Municipal d’Esports i el Pavelló poliesportiu 19 de març han estat l’escenari avui de les proves físiques. El procés de selecció va comptar amb un total de 77 sol·licituds, de les quals en van ser admeses 56 encara que avui només han estat 31 les persones que s’han presentat a les proves. La selecció seguirà amb altres proves entre les quals hi ha incloses la cultural, la teòrica específica i la pràctica a més de la de llengua catalana, la psicotècnica i el reconeixement mèdic.

Un cop superat el procés selectiu, per obtenir la plaça caldrà que els agents facin el curs bàsic de l’Escola de Policia de Catalunya així com superar un període de pràctiques obligatori de 12 mesos de durada al cos de la Policia Local de Mollerussa.

Infolleida