Un carril bici a la carretera de Mollerussa o una planta fotovoltaica a la potabilitzadora, als pressupostos de Golmés del 2022

05/01/2022

Augmenten els programes a serveis socials i atenció a la gent gran, per tenir una atenció millorada en aquest àmbit i pel funcionament del centre de serveis per la gent gran

L'ajuntament de Golmés va aprovar el passat dia 30 de desembre el pressupost de l’exercici 2022 amb un total de 2287238 euros, un 11,50% més que en l'exercici anterior, i amb la congelació de totes les taxes i impostos directes, per vuitè any consecutiu.

El pressupost compta amb unes inversions de 515833 euros, on es preveu realitzar la urbanització de la tercera fase del carrer Carretera Vella amb un pressupost de 278300 euros, la instal·lació d’una planta fotovoltaica a la planta potabilitzadora amb una inversió de prop de 100000 euros, arranjament de camins rurals amb àrids reciclats, millores a la planta potabilitzadora i xarxa d’aigua, automatització de llum i aigua al cementiri i la construcció de nous nínxols. Millora a la canalització del braç del Riu Corb, entre altres.

En els capítols de despeses, s’han augmentat considerablement els programes a serveis socials i atenció a la gent gran, per tenir una atenció millorada en aquest àmbit i pel funcionament del centre de serveis per la gent gran.

També  està pendent d'executar el projecte del carril bici, que inclou els treballs de condicionament del terreny per a la pavimentació, sistema de drenatge, pavimentació i senyalització vertical i horitzontal. La longitud total de la nova plataforma és de 2,1 quilòmetres i un eixamplament d'uns 2,5 metres, on l’Ajuntament ha presentat el projecte al programa Next Generation EU. Per aquest camí de Golmés a Mollerussa, cada dia és utilitzat per una mitjana de prop de 300 vehicles i uns 100 ciclistes o vianants.

L’Ajuntament de Golmés preveu que amb la construcció d’aquest carril bici es millori de la seguretat per les bicicletes, patins i vianants i la potenciació dels mitjans sostenibles i de mobilitat entre els municipis i els llocs de treball.

SEGRE MOLLERUSSA