Una quarantena de músics del Pla d'Urgell s'intercanvien bandes en un concert solidari de 3 hores

22/11/2022

'La Causa' vol donar "visibilitat" al sector musical de la comarca posant a prova les seves habilitats

Prop d'una quarantena de músics del Pla d'Urgell es canviaran de banda per un únic concert que tindrà lloc el 23 de desembre a la nit al Teatre l'Amistat de Mollerussa. Serà en el marc de la segona edició de 'La Causa', una iniciativa solidària que surt de la mà de l'aula musical 'El Traster' i organitzada per Pla Sonor i l'Ajuntament de Mollerussa que pretén ajuntar el talent musical de la comarca en un format festiu al llarg de tres hores d'actuació. El promotor de l'esdeveniment, Albert Gilabert, ha explicat que pujaran a l'escenari 6 grups que faran un repertori variat. L'objectiu és treure als músics de la seva "zona de confort" per oferir un espectacle d'estils musicals que aniran des del rock, al pop, el metal o el reggaeton.

Cada banda està representada per un color: verd, groc, blau, vermell, lila i taronja, i cadascuna està liderada per dos colíders que han acabat de formar el grup amb altres músics de la comarca per tal de competir a la Causa 2022. Si a la primera edició, que es va fer al 2019 el fi solidari era el d'una malaltia minoritària, enguany els impulsors han decidit destinar la recaptació que es farà el dia del concert a l'associació Afanoc Lleida de nens amb càncer. A més també hi haurà un únic premi de 1.200 euros que rebrà la banda guanyadora. D'aquesta manera es pretén donar suport al sector musical del territori i les persones que el tiren endavant.

Als grups que actuaran en aquest concert únic hi ha destacats membres de diferents formacions amb recorregut de Pla d'Urgell i també de les comarques de Ponent en general. N'hi ha de Bredda, Fauna, Noisedrome, Blindpoint, I-nuits, Atzavara i De Noche, entre d'altres.

Segons Albert Gilabert, la idea de La Causa és donar "visibilitat" als músics en un format de concert únic i diferent. En aquest sentit, considera que el públic està acostumat a veure les formació fent sempre el mateix estil de música que les defineix tot i que al seu darrera hi ha músics molt bons que també es poden veure "molt potenciats" en un altre gènere musical.

Un dels músics que participa a La Causa, Manu Brufau, del grup Fauna, defineix la iniciativa com "brutal i genial" pel fet que hi coincideixen gent de diferents bandes, "ens coneixem i aprenem coses noves". En aquest sentit, destaca que per a un músic és molt "enriquidor" tocar cançons que no es dominen i per això hi ha molta motivació.

Una altra participant de la iniciativa, Laia Talarn, del grup Bredda, explica que li agrada el projecte perquè fomenta la coneixença entre els diferents grups de la comarca. Afegeix que és positiu per al sector musical del Pla d'Urgell, ja que "potencia la música que es fa aquí". A més a més, es mostra satisfeta de poder interactuar amb músics de generacions diferents ja que ella és una de les més joves i n'hi ha de molt veterans amb qui difícilment hauria pogut tocar mai.
ACN