ACUDAM deixa de facturar un 35% durant els mesos de confinament

08/05/2020

L'entitat va decidir no presentar cap ERTO i mantenir el sou íntegre als 120 treballadors del Centre Especial de Treball

El Centre Especial de Treball de l’ACUDAM, al Pla d’Urgell, haurà deixat de facturar durant el període de confinament un 35% dels seus ingressos habituals. Al tractar-se d’una entitat sense ànim de lucre, el seu gerent assegura que això pot suposar un "problema" per tancar els comptes anuals. Al centre hi treballen al voltant de 120 persones, més de la meitat amb diversitat funcional. Totes elles han mantingut la nòmina íntegra durant l’estat d’alarma.

L’empresa no ha presentat cap ERTO i els treballadors de menys risc van seguir treballant amb serveis mínims. Des del dia 27 d’abril que s’ha anat incorporant la plantilla que es va confinar a casa. Això sí, amb unes instruccions clares i un petit curs de formació previ per evitar contagis.

Ara només queden incorporar-se a la feina aquells treballadors i treballadores que viuen a la residència de l’entitat. Fins que el departament de Salut no doni l’autorització no poden sortir ni rebre visites dels seus familiars.
RICARD GÓMEZ