Adeu inesperat del Vila-sana a la copa

06/05/2022

El Vila-sana s'acomiada de la 'seua' Copa de bon començament al perdre a quarts de final amb un Liceo que sempre va anar davant en el marcador

El Vila-sana es va acomiadar ahir de la Copa de la Reina de bon començament al perdre contra tot pronòstic contra el Liceo als penals, després d’acabar en empat tant el temps reglamentari (3-3) com la pròrroga (4-4). Les de Lluís Rodero van arribar a igualar un 1-3 i un 3-4, aquest al temps extra, però no van estar encertades per sentenciar i van caure en la fatídica tanda de penals. No van començar gens bé les coses per a les líders de l’OK Lliga, que als deu segons de joc ja anaven per sota en el marcador.

Tot just treure de centre, les gallegues van completar una jugada d’estratègia. Garrote va penjar la bola i Sanjurjo, amb un toc subtil amb l’estic, va desviar prou per batre Sandra Bento. Tocava reaccionar i ràpid, i el Vila-sana, esperonat per la nombrosa parròquia, no va defraudar.

Després d’un avís de Luchi Agudo a la jugada posterior al gol, el quadre del Pla es va trobar amb una falta directa a favor per l’exclusió de la mateixa Sanjurjo. L’argentina va ser l’encarregada d’executar-la i després d’errar al primer intent, va recollir el rebuig i va batre sense problemes la portera gallega, amb la qual cosa va restablir la igualada.A partir del gol, el Vila-sana va imposar el seu domini en el joc, però sense gaudir de grans ocasions. Victòria Porta, Vale Fernández i Flor Felamini van tenir l’ocasió de posar en avantatge l’equip, però no van estar fines en la definició.

El Liceo, que no es va replegar, avisava amb cert perill, com en una acció de Soto que Bento va aturar. Ho va tornar a intentar la gallega superat l’equador del quart i va trobar el camí del gol en una gran jugada personal. Després de sortejar primer Felamini i després Barcons, va disparar ajustat per batre Bento.

El partit tornava a complicar-se-li al Vila-sana, que no es trobava gens còmode al davant del plantejament del Liceo, que hauria pogut marcar el tercer en una gran combinació que va desbaratar la portera lleidatana. Les del Pla van pressionar en els últims minuts i Felamini i Vale Fernández van tenir l’empat, però tampoc van ser precises en la definició i es va arribar al descans amb una inesperada victòria corunyesa.A la tornada dels vestidors, Rodero va canviar de sistema de joc i també de portera, al situar Navarrete en lloc de Bento. L’equip va sortir decidit a capgirar el marcador i Victòria Porta, al minut de la represa, va tenir la igualada en una jugada personal, però la seua rematada va topar amb el travesser davant de la desesperació de la golejadora i d’una afició que no deixava d’animar.

També la va tenir Vale, però va disparar al cos de la portera del Liceo. I del possible empat es va passar a l’1-3. Nova pèrdua de bola, Gaete inicia el contraatac que Sanjurjo culmina.Tocava una remuntada èpica, però el Vila-sana es va quedar tocat d’inici i el conjunt gallec fins i tot va tenir ocasions per ampliar el compte, com un llançament al pal de Garrote.

Però va aparèixer Luchi Agudo i el duel va embogir. L’argentina va forçar un error del rival i va definir per retallar distàncies. I només 26 segons després, un tret de Laura Barcons el desviava la mateixa Agudo per igualar la partida davant del deliri de la seua afició.Soto encara tindria un parell d’ocasions per evitar una pròrroga que minuts abans hauria firmat el Vila-sana, que al temps extra va jugar millor, però sense definició, una cosa que al final li va costar molt cara.

Després d’una primera meitat de la pròrroga igualada, a la segona una altra pèrdua la va penalitzar de nou Sanjurjo en una gran jugada personal. Però el Vila-sana va tornar a ressorgir i Felamini va portar el duel als penals amb una mica de suspens, ja que els àrbitres van fer repetir la pena màxima que havia errat al moure’s la portera. Abans de la fatídica tanda, les de Pla haurien pogut decidir, però ahir no era el seu dia. En la loteria dels penals va guanyar el més encertat i el que menys nervis va exhibir durant el partit, i aquest va ser el Liceo, que va deixar el gran favorit i amfitrió fora de les semifinals somiades.