Barbens contracta a dos agents cívics coincidint amb la campanya de la poma i la pera

04/09/2020

La seva funció és vetllar perquè es compleixi el protocol sanitari. El municipi veu incrementada la seva població en un 30%

Coincidint amb la campanya de la pera i la poma, el municipi de Barbens ha contractat a dos agents cívics. Tenen l’objectiu de controlar que tota la població respecti les mesures contra la COVID-19. Des del consistori recorden l’experiència del Baix Segrià, on hi va haver varis rebrots en el sector del camp el juliol passat. I és que aquesta localitat del Pla d’Urgell rep cada any al voltant de 300 temporers, que fa augmentar en un 30% la seva població. Un volum de persones que segons l’alcalde aquest any ha causat certa "preocupació" entre els veïns i veïnes. Temen un possible rebrot si no es compleix el protocol marcat per evitar contagis de la pandèmia.

Els agents patrullen pel municipi tots els dies de la setmana entre dues i quatre hores. Avisen, sobretot, a aquells temporers que fan ús d’espais públics per descansar o dormir. Des del consistori reclamen solucions a l’administració per evitar imatges de gent dormint a les places i carrers. Hi ha persones que no tenen habitatge degut a que no tenen els papers en regla i, per tant, no poden treballar. 

L’ajuntament va haver d’aïllar un temporer a finals d’agost després de donar positiu per coronavirus. Va ser traslladat a l’hospital de forma immediata i el seu estat de salut evoluciona favorablement.

RICARD GÓMEZ