Batuda a l’estany d’Ivars contra el senglar per evitar que depredi aus

09/02/2022

Detectats almenys una desena d’exemplars que devoren ous i pollets

Els senglars es mengen ous i pollets de diverses espècies de faisans i ànecs de l’estany d’Ivars i Vila-sana. No només depreden ous sinó que fan malbé els nius de les espècies que nien a l’entorn i als aiguamolls (la majoria de les que habiten a l’estany) i de les aquàtiques, encara que també s’alimenten d’aus més adultes. Moltes són espècies protegides, que nidifiquen a terra, i aquelles que fan la posta dels ous a començaments d’any.

L’augment de senglars a la zona no cessa any rere any, i ara, el Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana (gestor de l’espai) ha sol·licitat als Agents Rurals una batuda “especial” per intentar reduir el nombre de senglars que hi ha actualment al llac i a l’entorn, que també causen danys a les finques agrícoles. Avui està prevista una batuda durant el matí per intentar reduir la desena de senglars que els Agents Rurals han localitzat amb drons en aquest espai protegit. Per fer-ho, es tancaran els accessos des de primera hora del matí fins al migdia i es portarà a terme una actuació que comptarà amb la col·laboració d’entitats de caçadors dels municipis d’Ivars d’Urgell i Vila-sana (una desena de caçadors), Rurals i tècnics del Consorci de l’Estany.

En aquesta ocasió, els Agents Rurals també utilitzaran una barca per actuar des de l’aigua en cas de ser necessari i evitar que els senglars s’escapin per l’aigua. El cap dels Agents Rurals a Lleida, Llorenç Ricou, va apuntar que l’objectiu és portar a terme una batuda “efectiva i segura” abans que comenci la temporada de sembra del panís. “Els senglars ho arrasen tot: ous, petites cries i fins i tot ocells aquàtics”, va dir.
SEGRE