Bell-lloc treballa per confirmar la fossa del cementiri

18/12/2018

L’Ajuntament de Bell-lloc i el Memorial Democràtic estan treballant per aconseguir la suficient informació per poder fer prospeccions que permetrien confirmar la fossa del cementiri de Bell-lloc d’Urgell. Aquest dimarts, la Directora General de Memòria Històrica del Departament de Justícia, Carme Garcia, ha fet una visita al cementiri després de reunir-se amb l’alcalde.

La Directora General de Memòria Històrica, Carme Garcia, ha visitat aquest dimarts el cementiri de Bell-lloc on es creu que hi podria haver una fossa comuna de la Guerra Civil de grans dimensions amb una cinquantena de soldats republicans enterrats. La Generalitat i l’Ajuntament han acordat repartir-se la feina de recollir la suficient documentació que confirmi l’existència d’aquesta fossa. Si així fos, la directora ha assegurat que durant el 2019 es farien les primeres prospeccions per corroborar-ho.

En cas que es confirmés, la fossa no s’obriria com a mínim fins al 2020, tot i que abans es farien els treballs de senyalització i dignificació de l’espai.

Segons dades del Memorial Democràtic al Pla d’Urgell hi ha confirmades dues fosses comunes més, la del cementiri de Linyola i de Torregrossa.

 

Mariona Rebull i Martí