Cecília Hill i Josep Salvia recullen els últims anys de Machado en una novel·la gràfica

21/06/2019

Els autors, veïns de Torregrossa, han presentat l’obra a la biblioteca Comarcal Jaume Vila de Mollerussa

Cecília Hill i Josep Salvia són els autors d’obra 'Antonio Machado. Los días azules', una novel·la gràfica que repassa els tres darrers anys de vida del poeta sevillà i que s’ha publicat aquest 2019 coincidint amb els vuitanta anys de la seva mort a Cotlliure. Segons ha explicat Cecília Hill, la idea de fer aquesta obra va sorgir de la seva passió pel poeta i també pel fet que no hi ha cap altre llibre en format còmic que parli dels últims anys de Machado a l’exili.

Després de 'Cisco' i 'Una caja de galletas', 'Los días azules' és la tercera obra que publica Josep Salvia, tot i que a diferència de les anteriors, en aquesta ocasió ha canviat el blanc i negre per il·lustracions a color.

L’obra, publicada per Diábolo Ediciones, ja va per la seva segona edició, després d’exhaurir els primers 1.500 exemplars.

Els autors, veïns de Torregrossa, van presentar l’obra a Cotlliure el passat mes de febrer, coincidint amb el vuitantè aniversari de la mort de Machado i, després de passar per diverses “ciutats machadianes”, aquest passat dijous va ser el torn de Mollerussa. L’acte de presentació va aplegar més d’una cinquantena de persones a la Biblioteca Comarcal Jaumve Vila i va anar a càrrec dels mateixos autors i de la filòloga i política, Carme Vidalhuguet.

Anna Berga