El jove de Bellvís que va matar la seva mare acceptarà una desena d’anys de presó

29/01/2019

L’acord entre les dues parts es ratificarà aquest dimecres i evitarà un judici amb jurat popular a l’Audiència de Lleida

El jove de 22 anys de Bellvís que va apunyalar mortalment la seva mare i va ferir al seu germà de 16 anys, l’abril del 2017, acceptarà una desena d’anys de presó.

Amb aquest acord al que han arribat les parts, i que es ratificarà aquest dimecres en una vista a porta tancada, s’evitarà un judici amb jurat popular a l’Audiència de Lleida. D’aquesta manera, M. N. S. serà condemnat per homicidi i temptativa d’homicidi amb eximent d’alienació mental donat que en el moment dels fets patia una esquizofrènia paranoide subcrònica, amb trastorn i dependència per l’ús d’alcohol i cànnabis. Inicialment la fiscalia demanava una condemna de 14 anys de presó per al jove; 8 de delicte d’homicidi i 6 més de temptativa d’homicidi, així com 5 anys de llibertat vigilada un cop finalitzés la pena de presó.

El jove es troba en presó provisional des del 9 d’abril del 2017.

 

El crim va tenir lloc el 7 d’abril del 2017, quan suposadament el germà de l’acusat es va adonar que li faltaven cinc euros a la cartera i li va dir a la seva mare que sospitava de l’acusat, que li va recriminar els fets al jove. A causa d’això van tenir una forta discussió al menjador de l’habitatge com així ho relata l’escrit del Ministeri Públic. Armat amb un ganivet de grans dimensions, va assestar diverses punyalades a la mare. Quan el germà va intentar socórrer-la, l’acusat va intentar matar també al seu germà, provocant-li ferides a les mans, la cara i a l’espatlla.

Infolleida