El Poal recordarà la figura de Maria-Mercè Marçal el 31 de juliol

01/07/2020

Serà un recital de petit format que combinarà imatges, poemes i instruments. Anirà a càrrec de Lluís Fortuny, un dels fundadors de la companyia Elèctrica Dharma

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell col·laborarà en la difusió de l’obra poètica de Maria-Mercè Marçal a través de l’acte organitzat per al dia 31 de juliol per l’Ajuntament del Poal a l’entorn de l’emblemàtic edifici de Cal Castell. L’espectacle porta per títol Connexions poètiques i va a càrrec de Lluís Fortuny, un dels fundadors de la companyia Elèctrica Dharma.

Serà recital de petit format, on imatges i poemes es fusionaran amb instruments en directe i una taula de so. Segons el seu promotor, la cobla amb els cants gregorians, els poemes de Maria-Mercè Marçal, així com també els cants africans amb la guitarra de Jimmy Hendrix i els poemes de Salvat Papasseit serà "tot un espectacle nocturn".

Amb quasi cinquanta anys de carrera a la Companyia Elèctrica Dharma, Fortuny ha gravat 25 discs, ha fet milers de concerts, alguns d’històrics com al Palau Sant Jordi, Rock in Rio, Knitting Factory de New York, Gran Teatre del Liceu de Barcelona, Festival au Désert de Mali, així com nombroses gires arreu del món: Europa, Àfrica, Brasil, EE.UU, etc.

El president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Rafel Panadés, ha explicat que aquesta iniciativa "contribueix a una major difusió i coneixement de l’autora".

Maria-Mercè Marçal va viure i morir a Ivars d’Urgell i la seva obra és de referència en el panorama de les lletres catalanes. Des de fa més de 22 anys, el Consell Comarcal del Pla d’Urgell organitza un certamen poètic en record a la seva trajectòria. El professor i escriptor Jaume Suau en fou el guanyador de la darrera convocatòria, que es va donar a conèixer al febrer.

RICARD GÓMEZ