Els Agents Rurals intervenen 78 ocells fringíl·lids a Ivars d'Urgell

18/06/2021

Membres del Grup Especial de Verins i Antifurtivisme van realitzar una actuació en contra del tràfic il·legal d’espècies cantores

Membres del Grup Especial de Verins i Antifurtivisme (GEVA) del Cos d’Agents Rurals, en col·laboració amb el Cos de Mossos d'Esquadra, van realitzar el passat dia 16 de juny una actuació en contra del tràfic il·legal d’espècies cantores i la tinença i l'exhibició pública de les mateixes.

L’actuació es va realitzar a un bar del municipi d’Ivars d’Urgell (Pla d’Urgell), des d’on s´havien rebut nombroses queixes de ciutadans que veien amb preocupació un gran volum d’ocells protegits que estaven exhibits en aquest local d’ús públic.

L’operatiu va comptar amb la intervenció de 11 agents, que van localitzar a dins de l’establiment un total  de setanta-vuit ocells fringíl·lids (caderneres, passerells, pinçà i verdums), la gran majoria il·legals. A més els agents van poder acreditar la seva exhibició pública al local, cosa totalment prohibida per la normativa vigent.

En total es van aixecar un total de dotze denúncies administratives, sis per infringir la normativa d’espècies protegides i sis per infracció de la normativa de seguretat pública.

SEGRE MOLLERUSSA